Thursday, December 26, 2013

:: Kasyaf ::



Novel yang aku tunggu dari tahun lepas lagi...

Grap novel dgn tuan pengarang siap dgn sign besor2..

Perasan menunggu amat sangat adalah disebabkan novel 'Yuda Di Padang Maya' yg pada aku - brilliant - dan sangat di luar kotak. Mungkin juga lokasi novel ini sekitar USM induk menyebabkan rasa sangaaattt dekat dihati tp pengalaman berada di Tranta - sangat2 tak pernah terpikir nk gambarkan dunia Jin seperti Hijab Kabir.  Dan ada beberapa persoalan yg tergantung, yg pada aku akan direveal dalam kasyaf..
- Apa peristiwa yg menyebabkan Arissa buta?
- apa kaitan dengan pendamping Azmi, Alexanda Al-Mansuri?
- apa perkembangan silfia.. and bla bla..

Dan .. aku membaca Kasyaf dengan perasaan terbawa2 itu.. TAPI..
TAK macam sambungan Yuda puuunnn .. hahahahha.. (rindu pada lawak 'kambin' Pak Yusuf..)

aku tak mahu buat sinopsis novel ni kat sini, kalau nk tau sila google wei..berlambak dah kut org lain buat review.. hehe

Pada aku Kasyaf adalah naskah lain yg ada kekuatan sendiri dan pada aku Kasyaf adalah PROLOG semata (gila panjang PROLOG). Seriusly lagi byk pulak soalan yg toin toin berlegar dalam kepala otak.  Tapi nasibla.. sapa suruh gi baca novel yang akan ada sambungan 1, 2 ke 15 lagi? hahahha..

Memula budget Hasnitah la kut heroine, tapi ntah mcmner watak tu sampai tgh citer 'tersenyap' pulak, kena cover dek watak nealofa.. (hish pasal la penulis guna nama ni, adakah kipas-susah-mati Neelofa?! Tak pasal-pasal muka watak nealofa ni aku tak leh replace dgn org lain dah hahahaha tak suka tau!) n tolong la jgn pasangkan hasnitah tu dgn Nik :P.  Sebut pasal Nik, aku harap lps ni kalau pengarang nk guna lorat rasanya elok kalau ada translate ke bahasa standard kut untuk bagi org luar ganu menghayati lagi haha.. bercakap berdasarkan pengalaman ok! Aku baca MURTAD yang kebanyakannya guna slang utara, ada beberapa perkataan tu serius aku tak tau apa maksud dia (main agak2 beb!).

ok,.... so bila Kasyaf 2 nk kuar ni?!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...