Friday, February 01, 2013

:: Salam Februari ::

Salam Februari.

Rasanya dah sebulan diam dari aktiviti mem'blog' walaupun sebenarnya banyak yg ingin diluahkan di sini.  Kekangan masa.

Aktiviti berjalan bersama anak-anak semasa cuti sekolah - peristiwa sedih 1 muharram - idlan vs hernia - iman dan ABC III .. antara coretan yang kunun2 ingin ditulis, namun setakat ni nmpknya hanya tinggal kunun2 sahaja :).

semalam, sangat kaget apabila aku buat pertama kalinya lupa bahawa hari ini aku perlu buka sistem online registration untuk student IPS.  Selalunya aku akan semak planner untuk 1 minggu ke depan untuk semak jobs yang perlu disettlekan, namun minggu ini frust barangkali - sebab tak dapat nk cuti, nk balik kg time cuti CNY, bertembung dengan sistem eDaftar yang akan dibuka betul2 lepas cuti CNY - menyebabkan aku longlai semacam ke opis.  Kena pulak minggu ni masa diperabis untuk bengkel pra-mantap, lagi bertambah mamun la jawabnya!

Alhamdulillah, Allah beri rasa terdetak hati untuk semak planner untuk 1 Februari - kununnya ingin set meeting bersama Falina di IPS - namun sangat terkejut bila kotak 1 Februari aku tandakan besar2 - Bukak Online Reg 122 Pelajar Baru- masyaAllah!  Setakat untuk jana no matrik atau berkait dengan tugas aku sahaja masih boleh diterima lagi tapi bila berkait dengan prosedur melibatkan unit lain, maka cuak juga la aku.  Sebelum ini telah telah 'sign MOU' dengan unit email, untuk aktifkan email sila bg masa sekurang2nya 2 hari kepada unit mail.. aduuhh sakit kepala.

Nasib baik deal dengan orang yang mudah berkira - terima kasih marsyitah kerana memahami.  Andai kata kalau semalam tu dihambur dengan 'kata-kata manis' pun aku memang kena pasrah sahaja hahahaha.

Ya Allah bagi aku kekuatan utuk harungi minggu ini.  Online Reg on, edaftar nk kena prepare utk on lps cuti CNY.  Permohonan Online IPS Baru dateline 28 ni.. Falina bakal cuti bersalin, maka nk kena ambik tahu juga tugas2 dia di IPS.. ok! Bakal MIGRAIN .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...