Wednesday, January 02, 2013

:: Duri ::

Selamat tahun baru 2013. Hari pertama tahun ni dihabiskan dengan bergolek-golek mengkhatamkan novel DURI- Fauziah Ashari. syok!


Camner aku boleh 'terbeli' novel ni yea.. berikut adalah sebab musabab nya:

1) aku boring tgk watak heroine drama terlanjur cinta, TV9 (episod awal2 ni) - asal org kampung je..mesti naif, asyik nk pasrah je.. hish..

2) so.. aku pun layan ler Duri, prima.. watak heroine watak hitam sikit.. tapi biasala .. bukan follow betul2 pun, asyik tertinggal episod je.. then dapat tau drama ni adaptasi novel, so bermula agenda cari novel, tak de aku asyik tertanya2 .. 'kenapa kenapa..?'

3) dan sebab ketiga, aku nk perabis kupon popular yang dapat masa pesta buku hari tu - kupon tu valid sampai 15 Jan.. nk beli novel RAM aku bercerita, belum sampai lagi kat popular pulak..

Tapi yang pasti, syok layan novel ni. Ending nya aku suka, sila ambik pengajaran berikut : dendam kat orang, kunun nk balas, nanti yg sakit hati adalah diri sendiri!


2 comments:

Kay said...

kak ma, tgk tak setia hujung nyawa? novel dia best tak?

Kayzem said...

kalau citer kul 7, memang tak de harapan nk tgk along.. bebudak tu time makan conquer tv hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...