Friday, September 28, 2012

:: Andai Rasulullah masih ada bersama kami ::

Wahai Tuhanku, kami telah lalai dan alpa,
Namun setiap orang daripada kami mendambakan,
Keampunan-Mu,
Pada sifat pemurah-Mu,
Pada pembebasa daripada api neraka-Mu,
Dan pada syurgamu bersama penghulu segala manusia

Kami memohon pada-Mu...
Kami memohon padaMu, wahai Tuhanku,
Jauh di lubuk hati kami

Andai Rasulullah masih ada bersama kami,
Pasti yang jauh dan dekat akan datang padanya,
Mengharapkan kebaikan Rasulullah sebelum ia berakhir,
Dengan harapan dapat mendampingi Rasulullah.

Kerana mendampinginya jiwa menjadi tenang,
Dan doa akan diperkenankan oleh Allah,
Cahaya Rasulullah tidak pernah sirna,
Wahai tuhan, makbulkan hajat kami untuk bertemu dengannya

Hidayahmu ibarat alam terbentang luas,
Sebagai kasih sayang Tuhan pemberi hidayah,
Bicaramu bagaikan sungai yang jernih,
Berdampingan denganmu bagaikan dahan yang segar dan basah.

Kutebus diriku dengan dirimu, wahai Rasulullah,
Wahai Muhammad,yang memuliakan segala makhluk
Berada di sisimu, jiwa menjadi tenang,
Wahai pembawa rahmat bagi sekalian alam.

Wahai Kekasihku, wahai Muhammad
Wahai penawarku, wahai yang sentiasa dipuji,
Kelebihanmu tida dapat disangsikan lagi
Maha Agong yang berselawat ke atas Baginda.


* sayu setiap kali dengar lagu ni..

Tuesday, September 25, 2012

:: hujan ::



hujan. walaupun tak selebat subuh tadi tapi masih meleret-leret hujan nya.

subuh tadi, sejuk barangkali, anak teruna ku terjaga, bawak bantal nya dan tidur sebelah ummi. mau dipeluk lagaknya :).

di ofis. mendung2 gini jiwang lak rasanya, teringat anak2 kat tadika dan hadhanah..

dan tiba-tiba terfikir, hujan-hujan begini apa lah agaknya mak kat kg fikirkan? anak-anak yg jauh dan dekat? mak yang sendirian di kampung adakah sangat merindui anak-anak yang tiada di rumah? adakah sangat merindui arwah ayah? piluuu..

maka aku pun mendail no rumah dan.... "Hello.. mak?"

Friday, September 21, 2012

:: Kemaruk ::

Limited time tp kemaruk nk update blog jugak2.. maka ringkas2 je la jawabnya..

yeah jom dgr lagu tema drama korea yg menduduki carta kedua selepas lagu tema winter sonata (masih belum tergugat kedudukan lagu ini untuk sekian lama :P).  Suara merdu Baek Ji Young ni mengiringi aku buat report kriteria syarat2 dlm edaftar dan online registration - boss plan nk gabungkan seme sistem pendaftaran kursus - edaftar, online reg, PKDT - jadi satu sistem tunggal. dan aku sangat berharap, kalau aku pun yg kena lead projek ni biarla anak2 buah nya ala2 "satria perkasa hitam" - yg boleh kodkan kod sumber tanpa memerlukan aku ada disebelah, atau nk lebih best - aku.. 'not in the picture' with this projek ngehehehe..

Jom dengar lagu "cinta sebelah pihak" OST princess' man..
check it dauuudddd...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...