Tuesday, January 16, 2007

:: Shift the Paradigm… ::

Dulu pada satu ketika phrase ni glamer sgt.. selalu aku duk dengar keluar dari mulut ex-boss, current-boss and bakal boss. So, ari ni aku pun nk guna gak la phrase nie jadi tajuk enrty kali ni.

Agaknya apa benda la ajakan paradigma ni kan.. yang aku faham perubahan dari satu keadaan ke satu keadaan lain yang lebih baik..agaknya laa..

Perubahan Status

Dulu anak dara.. sek dah jadi bini org. Dulu bergaduh ngan housemate tak mau basuh pinggan..sek gaduh ngan suami lak, suh dia basuh pinggan (Ohh..kena dera rupanya suamiku!)

Dulu weekend wife je sek dah jadi penuh masa dah. Permohonan pertukaran suami dah diluluskan setelah turun naik pejabat pendidikan. Walaupun kena mengajar di sebalik bukit, tak pelah.. at least masih satu pulau :D alhamdulillah.

Dah lama rasanya tak shopping kain baju kat BJ, sebab setiap kali nk tambah koleksi suami akan buat ayat penyata “tu..baju yg dua almari tu bila nak pakai..” ayat pemati mood betul laa :P. Nanti la.. kalau dia gi kursus, aku ronggeng la ngan bebudak ni (^_^)V

Dulu aku bawak diri je.. sekarang bawak ‘best pren’. Dulu makan tak memilih, main sental je, sek tak boleh la pulak, silap-silap hari bulan keluar semua. Dulu tak boleh bermalas-malasan, sek tak ada orang nak kata apa muahaha.. Gambar best pren :





Doakan daku menjadi ummi mithali…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...