Friday, January 27, 2006

:: kereta siapakah yg aku langgar itu? ::

pagi ini aku melanggar sebuah kereta ('ter'langgar barangkali lebih sesuai).

wira SE hitam tu di parkir bertentangan dengan parking lot aku, silap percaturan barangkali si piang dah cium bumper depan kereta itu. Plat depan kereta itu terkehel dan bumper tercalar, nampak gaya elaun COLA bulan ni hangus begitu sahaja.

'Minta maaf, saya terlanggar kereta. Hubungi saya 012-XXXXXXX ' ringkas nota yang aku selitkan pada 'viper' kereta itu. walaupun ringkas, pada aku membawa maksud yang lain - 'awak repairlah kete awak, sat gi bill dia antar kat saya' dan bermakna juga 'pandai2 lah ko spare duit gaji bulan ni utk repair kete org'.

lebih kurang pukul 11 tuan punya Wira SE itu telefon aku, dan perbincangan beberapa minit itu berakhir dengan pra-penyelesaian. kecilnya dunia, tuan punya Wira SE itu satu jabatan rupanya. mungkin juga kerana sudah mengenali antara satu sama lain, maka urusan menjadi mudah- 'mudah-mudahan'.....

Tuesday, January 17, 2006

:: tukar tok ketua ::

Puan,

Pertukaran tempat bertugas

Dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan memaklumkan bahawa berkuatkuasa pada 16 Januari 2006, puan adalah ditempatkan ke Unit......



>>Sila komen sikit Cik Kayzem..?
~ aku terima surat pertukaran ari ni walaupun aku dah tau berita ni long long time ago heh!
yang pelik, dulu heboh diperkatakan 2 3 staf RnD akan bertukar unit tapi haram nama aku tak disebut langsung tapi alih-alih aku pulak yg ditukar :P.. agaknya bos pk budak ni dah menyemak lama kat section dia kut tu yg pass kat boss lain yakni tak lain tak bukan merupakan bini boss aku jugak!wa ha ha..

>>Apa perasan anda?
~ memula tak rasa apa pun..lantak lah aku kije bawah sapa pun, asal aku buat kije ngan bersungguh tapi sek rasa sedey sikit2 jugak, tarak atau pasai apa.. bukan pindah bilik puuunnn (sebab tak cukup bilik daaa...)

>>Harapan?
~ harapan? wa ha ha ha.. nak senyum gumbira.. ari ni tak leh senyum lagi, banyak sgt komen tak best psl sistem *tuuut dan sistem * tuuuuut..

*CUT!!*

Saturday, January 14, 2006

:: L.O.V.E ::

L is for the way you look at me

O is for the only one I see

V is very, very extraordinary

E is even more than anyone that you adore can

Love is all that I can give to you

Love is more than just a game for two

Two in love can make it

Take my heart and please don’t break it

Love was made for me and you..

Tuesday, January 03, 2006

:: lapar tahap gaban ::

9.05 pm. aku masih kat opis.
tenung je skrin pc lelama.
letih.lapar tahap gapan.benci ah kalau perut kosong, jem tak leh pk dah..
(kalau puasa lain lak citer nya..)

so..apa kehal lagi ko buat kat sini...?!!!
(aku tgh mendengar lagu..apa? kehebatan_cinta? hukhuk sadis sungguh..)
balik ah..balik mkn..nasi ayam semalam ada lagi lam peti eis, panas kan je.. :D
(yuhuuu... nasi ayam..wait for me..i'm coming!!!)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...