Thursday, April 28, 2005

:: Once in the blue moon ::

It's just 11:01 am right now and i'm not used to 'blogging' at this time, but it seem that i'm not in 'working mood' as this morning i keep 'moving' from 1 place to another... so here i am trying to motivate myself - 'kije banyak loooo.. tolong laa buat kije' heh!

A very hepi bday to my childhood friend , Mie - dengan ucapan : 'bila nak belanja?' :P. actually, wanna send u a cute sms at 12.00 last night tp rerasanya cam tak sesuai.. he he.

life seem very transient, bangun pagi, pergi opis- bekerja dgn rajinnya (cheeewahhh), balik opis, tgk tv, basuh kain, tidur... n then u wake up again, go to office,bla, bla and so on.. kitaran idup ni kekadang buat rasa boring, boring yg amat.. lebih2 lagi kalau tak selesa kat opis atau kat rumah. weird eh, same places, same faces that make we feel heaven suddenly can turn to be something else- then, where else we can go? :(

Friday, April 22, 2005

:: Aku, Dia dan Putrajaya ::

16 April, 11.00 am

"korang kat mana nie?"
"kat rumah laa..tunggu k shima call"
"laaa org kata kalau rancangan berubah baru call,kalau tak de apa2 kul 11 korang dah ada kat sini"
"orrait.. on de way"
kalau ikut perancangan pukul 11 bertolak dr town ke KK, he he miscomunication, emm nampaknya terdelay kul 12 jugak laaa.. sampai KK dalam 1.30, mkn tghari terus kat rumah k shima then dalam kul 3 bertolak ke KL

16 April, 7.30 pm

yesss akhirnya kami sampai kat presint 9-putrajaya, rumah sepupu terk. kira ni lawatan kedua aku ke putrajaya. Alang2 terk nak jumpa sanak saudara dia kat sini, tumpang sekaki la.. leh jumpa miss kuchinz...

17 April, 10.30 am

Jumpa kuchinz kat masjid putrajaya. melompat2 si kuchinz nampak kami, gembire benor he he! then kami gi la melepak kat alamanda - sesaja nak tgk 'kehebatan' pasaraya putrajaya nih. mm lebih kurang je ngan pasaraya2 yg ada kat penang ni. tgh pusing2 nk cari port best..ternampak sorang manusia ni "macam pernah ku lihat tp di mana yaaaa.." he he Faiz! ntah dari mana munculnya ex-roomate aku nie.. excited lak kami kat situ. dah la sebelum tu sebut2 psl dia (aku tahu dia ada kat sini, cuma tak ingat presint berapa..), kira kebetulan sgt la dia pun melepak kat alamanda ari tu.

Lepak kat secret recipe.. macam2 la topik org pompuan keluar. banyak la citer2 yg terupdate. ingatkan ex-roomate aku ni dah kawin, rupanya belum he he...
"ma masih macam dulu- berbaju kurung ke mana saja"
he he tergelak besar, sbb ada citer di sebalik aku pakai baju kurung hari ni- baju yg sepatutnya aku pakai hari ni ada dlm bakul kain kotor keh keh..

17 April, 3.30 pm

pewit dah jumpa piang :).

k shima datang jemput kami kat putrajaya then kami ke hospital selayang. melawat datuk sedara terk. tgk datuk sedara terk teringat ayah aku kat kg. perwatakan lebih kurang.. sob sob tetiba homesick daaaa...

17 April, 6.30 pm

bertolak dr selayang utk balik ke penang. sampai ke Penang dalam 12.30 am (berenti kat KK sekejap, antar mak k shima)...

Friday, April 15, 2005

:: Lagu Untuk Oly ::

PETERPAN - 2 DSD

Ku menatap langit yang tenang
Dan takkan menangis marah
Tuk tetap berdiri, ku melawan hari
Ku akan berarti, ku takkan mati

Mungkin masaku tlah berlalu
Mungkin hatiku tak berbentuk lagi
Rasa ini takkan terobati
Tetapi mati takkan mengobati


* aku pun tak tahu apa makna 2 DSD tu..
tp lie, setiap ujian yg dtg tu adalah cubaan drNya,
untuk menyedarkan kita yg idup kat muka bumi nie..
so.. tak yah la kita susah hati 'melampau' untuk idup yg sekejap je kat dunia nie
baik kita sama2 susah hati untuk idup kita kat 'dunia satu lagi'-kehidupan abadi :)

Tuesday, April 12, 2005

:: Marilah belajar PHP ::

Lab 4. 12.08 pm. Hari kedua dalam kelas PHP en Hisham. utk asas dan intermediate. selalu aku jarang berpeluang nak masuk kelas, tapi kali ini memang selamba badak je tinggalkan kije walau dateline dah dekat (cari kes la tuu..). mungkin sbb aku ni sorang yg berpandangan jauh (chesss.. uwek uwek..), aku tahu halatuju USM ke arah open source, so ni kira langkah pertama laa..kira ok la..banyak gak benda baru yg aku belajar (kelas 3 hari 11,12,13hb)tp yg pasti kena banyak explore sendiri gak lps ni.

dulu.. masa 2nd year, praktikal kat KUSZA, dah pernah belajar PHP nie tapi belajar sendiri-sendiri je (dgn guide dr penyelia hensem..he he), develop sist pun sist kecik je... kira masuk kelas kali ni nak polish balik apa yg dah belajar (lama wei tinggal dah 3 thn daaa) + nak ambik benda2 baru yg aku tak tahu lagi..
dan sepanjang belajar balik PHP ni, banyak lah teringat balik kenangan2 mengusik jiwa masa praktikal :)he he 'nakal'nya aku di masa itu -kira pengalaman gak tuh wei, harta kehidupan.....

Friday, April 08, 2005

:: Fragile - Sting ::

If blood will flow when fresh and steel are one
Drying in the colour of the evening sun
Tomorrow's rain will wash the stains away
But something in our minds will always stay
Perhaps this final act was meant
To clinch a lifetime's argument
That nothing comes from violence and nothing ever could
For all those born beneath an angry star
Lest we forget how fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star
like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are
how fragile we are

On and on the rain will fall
Like tears from a star
like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are
how fragile we are
How fragile we are
how fragile we are

Tuesday, April 05, 2005

:: Wahai hati jangan menangis.. ::

Wahai hati
jangan menangis
kiranya bayu tiada sudi
berbicaralah sendiri

wahai hati
jangan merajuk
kiranya bayu tiada di sisi
ketawalah sendiri

wahai hati
jangan mengeluh
kiranya kusut akal berfikir
kiranya buntu melerai punca
letak sekejap beban ditanggung
larilah, terbang ke daerah yg dirindu
ubati hati yang suram
agak bisa ia merah kembali...

(Asma H 040405 1500)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...