Wednesday, March 30, 2005

:: Aku dilahirkan pada 30 Mac ::

*._.*._.*._.*._.*
Happy
Birthday(",)(",)
*._.*._.*._.*._.*

~kittatun

Happy birthday kasma.

~Tetriana

Epi birdday 2 u
u r bon w sudu
mkn ubi kayu cicah budu
jgn sampai tersedu
nanti haru
Epi birdday 2 u

~K ha

Happy birthday 2 u,
Happy birthday 2 u,
Happy birthday 2 MISS KASMA,
Happy birthday 2 u..

~Azura

Incompatible messages

~Dia

Incompatible messages

~Dia

.. anyway i want to wish hpy brdy...moga d'murahkan rezeki & pjg umur:)

~pun Dia jugak

Ma,hepi besday sori lambat wish..

~Fidah

Jgn panik. 790330 yer. hehe. hepi besday. acah je tadi. semoga mendpt keberkatan dariNya.

~abe ali

Akum.hepi belated besday yg ke....

~Gorgon

Akum,ma.hepi birthday.sori sgt2.bkn dok ingat tp lupe...

~che da

Sori lah,aku lupa nk wish b'day ari tu..aku kt kg ni,cuti,aku kena c-pox..hepi belated b'day

~mat joe

happy belated bday. live life!

~smarties

Epi b day (belated).

~im


**********************************************************

semalam call mak ayah ucap terima kasih je..
tu je yg mampu aku bagi..

tp mungkin aku lupa nak call 'someone' yg plg ptg
lupa nak ucap syukur kpd Pencipta, dah 26 thn rupanya menumpang kat dunia nih....

Monday, March 28, 2005

:: Piang oh Piang ::

"Piang? sapa Piang?"
"Nama penuh dia Sufian, Piang tu nama manja...- Farah yg bg nama nie.."
"Buah hati???"
"Tak tau la boleh dikira buah hati ke tak, tapi kalau ngan Piang memang berdebar sepanjang masa...-setakat ni laaa.."
"ooo .. nak rahsia2 aaa... tak ckp pun kat geng UG lain"
"bukan nak rahsia, tapi segan.. nama je ada Piang, tapi lum leh kontrol sepenuhnya"
"bila mula nie?.."
"sebenarnya dalam 4 minggu dah kut.. tapi sebelum ni piang banyak ngan Raz, baru 2 minggu ni je start baik-baik ngan Piang, tu pun tak serasi benar lagi, nak kuar jauh2 ngan piang pun tak berani sgt lagi, setakat pergi balik kije je.."
"bila nak bawa Piang jumpa kitaorg?!!"
"he he tak berani lg.. nanti laaa.. bila dah konfident nanti bawa Piang jumpa korang, tak pun korang aa dtg sini jumpa Piang :D.."


p/s: Piang adalah sejenis kereta yang dipinjamkan oleh ayah kasma bg membolehkan kasma mempraktik skil membawa kereta di Penang keh keh - sekian... :P

:: Jatuhnya Seorang SA.. hehe ::

Pagi tu cam pagi-pagi lain jugak, cerah...(dan sedikit panas, mmm cuaca tak menentu aaa sek, sekejap panas, sekejap jerebu alih2 mlm hujan :D). Dan pada pagi tu juga melakukan rutin biasa, keluar sarapan ngan bebudak ni + sorang bakal bapak budak (:P). Sarapan kat cahaya jugak, mkn rendang makcik cahaya yg best tu jugak. Tak de apa yg pelik pada pagi tu, cuma ada babak tambahan sikitttt je :).

Bila balik dari cahaya, aku perasan aku pakai sander je, so ambik keputusan nak tukar kasut (kasut ada kat piang). dah selesai proses menukar kasut, aku ngan bergayanya berjalan ke eureka. Kat ruang legar, ternampak abang tukang bersih tgh mop lantai. Oleh sebab aku ni sejak azali lagi baik hati, aku pusing la jauh sikit untuk menuju ke tangga, tak mau lah kotor kan lantai yg dia tgh mop. tapi kata orang malang tak berbau (kalau berbau cam rendang makcik cahaya tu, sure x de sapa pun ditimba malang.. he he) tah camner tetiba je rasa kasut tu licin semacam n memang dah tak leh control badan dah, tau-tau memang lutut bertemu lantai. "Allah.. jatuh ke aku nie?!!". Dalam kepala masa tu, jgn lah sesapa nampak insiden nie.. bila angkat muka, aku nampak abg tukang bersih tu STONE je pegang mop dia pandang aku.

aku sengih je kat dia - "sorri.." tetiba kuar dr mulut aku..pehal lak aku nak minta maaf kat dia nie?
"err takpe.. u ok ker? tak sakit ker?"
"tak pe, tak de apa.. tak sakit" - masih tersengih2..
"eh u betul ke tak sakit.. duduk dulu.."
"tak pe.. tak pe..ok" - dengan bergayanya aku naik ke opis..tapi dlm hati nak gelak jgn ckp laa, sakit hilang timbul rasa kelakar lak.. nasib baik ada abg tukang bersih tu je.. kalau ramai org kat ruang legar eureka tu..glamer free je lah jwb nya.. keh keh..

Tuesday, March 15, 2005

:: Mungkin Nanti - PETERPAN ::

Saatnya ku berkata
Mungkin yang terakhir kalinya
Sudahlah lepaskan semua
Ku yakin inilah waktunya

Mungkin saja kau bukan yang dulu lagi
Mungkin saja rasa itu telah pergi

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau coba
tanyakan kembali
Rasa yang kutinggal mati
Seperti hari kelmarin saat semua di sini

Dan bila hatimu termenung
Bangun dari mimpi-mimpi mu
Membuka hatimu yang dulu
Cerita saat bersamaku

Tak usah kau tanyakan lagi
Simpan untukmu sendiri
Semua sesal yang kau cari
Semua rasa yang kau beri

Friday, March 11, 2005

:: 11 Mac 2005 ::

12:57 pm. kat opis. sesorang. ari ni ari jumaat, lunch time kul 12.15 - 2.45. kiranya sek time rehat la. tapi malas nak kuar mana2. tapi mood nak buat kije tak de lah pulak. bila intai blog, dah lama rupanya tak update blog. bukan tak de citer, tapi tak sempat. tak tau lah aku sibuk apa kebelakangan nie, tapi yang pasti memang aku tak berpoya2 lah. realone duk psg lagu aishah - "walaupun kau bukan kekasih namun bukan sekadar teman biasa, hadirmu membawa cahaya di hati nan terluka. diantara cinta dan kasih apakah ada jurang pemisah, hadirmu membawa cahaya di hati yang terluka.." he he tetiba je teringat kenangan lama :).


My Best Friend Wedding - sebelum terlambat nak ucap tahniah buat kwn yg dah lama kenal, yg dah lama kawan (we never go beyond the line right?!! he he). Congratulation 4 ur wedding. semoga bahagia dunia akhirat. Balik kirim salam kat wife, kalau ada kesempatan leh berkenalan.. :D


Hidup = membuat keputusan? - antara satu sifat aku yg tak bagus (or it's satu kelemahan?) ialah tak suka membuat keputusan, dengan alasan tak reti. aku rela lg org tolong putuskan, then aku adapt ngan keputusan yg ada (sifat terlalu menerima apa yg ada, kekadang tak bagus jugak..). Tapi bila pk2 balik, sebenarnya hidup ni sendiri pun adalah proses membuat keputusan. kul berapa ko nak bangun, baju apa ko nak pakai gi opis, ko nak mkn apa pagi ni.. seme pun kita sendiri yang membuat keputusan.. leh kata menjalani hidup dgn melalui proses membuat keputusan. so bila tenung2 balik, pernyataan 'aku tak reti nak buat keputusan' bunyi seperti tak tepat. sbb dah 26 thn kau membuat keputusan. dan bila ditelek2 balik, pernyataan 'aku tak reti nak buat keputusan' sebenarnya patut ditukar kpd 'aku tak confident keputusan yang diambil'. selalunya dlm satu2 situasi, sebenarnya kita dah ada keputusan, cuma kita teragak2 sbb tak pasti apa yg akan kita hadapi bila kita 'buat keputusan' itu. smarties kata "seorang pegawai harus membuat keputusan". maka selepas ini, keputusan yg dipilih harus dikaji pro n cons, istikarah dan apabila dah ada keputusan haruslah bersedia dengan kemungkinan2 yang tiba sbb satu keputusan selalunya tiada benar dan salah, cuma bergantung kepada kepada org yg membuat keputusan utk menerima kemungkinan2 yg tiba dengan hati yang lapang. Wallahua'lam.


Hijrah - 3 januari ari tu bersamaan 1 muharram 1426. selalu kalau awal thn islam je perkataan plg glamer hijrah. kalau time sekolah sek, masa2 ni mesti kena berlatih nasyid 'Maal Hijrah'. tapi sikit sgt org yg betul2 tanam konsep hijrah. sama lah jugak konsep azam di thn baru. mungkin setakat utk memenuhi diari shj, keh keh (termasuklah aku...). rasanya dah terlalu lama aku 'berdiri' di suatu tempat yg bukan sepatutnya tempat aku 'berdiri'. mungkin dah sampai masa untuk aku 'berhijrah'. mungkin dah sampai masa untuk aku 'berpaling' memandang dan melangkah ke tempat lain, tempat yg 'sepatutnya aku berdiri'. kita selalunya lebih tunduk kepada kata hati daripada kata akal, dan sudah sampai masanya kata akal mengatasi kata hati kerna percayalah suatu hati nanti kata2 akal ini akan menguatkan hati...

walau tidak dibasahi hujan
namun tembiasnya menyegarkan
walaupun rembulan tidak di ribaan
namun cahayanya cukup menerangi bayangan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...