Thursday, September 30, 2004

# Suatu pagi pada 230904 : Apahal pulak aku bawa watak sampingan dlm citer ni? #

Sudah beberapa hari Gusti Putri tidak bertegur Hang Tuah dengan baik, Hang Tuah pun dah pening-pening kepala camne nak settle benda nie. Mungkin ada salah faham antara keduanya tapi tak tau lah apa citer sebenarnya sbb tak de dlm skrip.

Agaknya sbb tak mau salah faham ni berpanjangan, maka berangkat lah Hang Tuah berjumpa dengan Kasma dengan tujuan meminta tolong, memberi penjelasan kepada Gusti Putri dengan mendendangkan cerita benar dengan harapan moga2 segala yang keruh boleh dijernihkan. Dengan mulut yang separuh ternganga, aku blank sekejap.. apa ke hal lah pulak tetiba watak Kasma ada dalam citer nie. Kalu korang confused, aku lagilaaaaaaaa confused. Tak mampu aku nak kaitkan fakta2 yang ada dengan kemasukan watak Kasma dalam citer ni. Sampai ke hari ni pun confused pun tak abis.

Namun watak Kasma dalam citer nie tak mau jadi wira penyelamat keadaan, selamatkan diri sendiri adalaaaa he he. Maka jalan mudah diambil, tak yah la nak libatkan diri dalam skandal orang2 dewasa nih. Kau duk diam2 buat kerja ko dah. Kalau ko tak salah tak yah takut, berani kerana benar Beb! Kesimpulan daripada telemovie nie : kalau ada lagi Hang Tuah and Gusti Putri bergaduh, tak yah la campur tangan.. kan daripada tak de kes tetiba jadi KES besar! Kata K ha "tak pe.. ni lah hidup. Kalau nak jadi dewasa, kenalah harungi benda-benda camni" But it's ok, if u are good girl, u will be just fine. :D

1 comment:

Kayzem said...

bila baca balik kisah ni, teringat En Hang Tuah.. semoga rohnya dicucuri rahmat.. bagaimana la nasib anak2 nya yg masih kecil...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...