Thursday, September 30, 2004

:: happy convocation day ::

05082004, sidang pagi

'Alhamdulillah..akhirnya aku grad jugak!!' - tu je yg berligar2 dlm kepala aku semasa dalam dewan. Walaupun ni kali kedua aku ada dlm majlis konvokesyen USM, 'excited'nya tetap sama cuma nervous nya je yg kurang. Bila dikenang2 balik masa susah senang belajar ari tu rasa berbaloi sgt berada dlm dewan masa nie. Lebih2 lagi bila pusing belakang aku nampak mak n chek kat tempat duduk ibu bapa. Anyway, Kasma.. tahniah!

Ari tu masa kemas buku2, material2 yg diguna pakai masa master aku terjumpa sajak yg aku karang masa aku tgh mandom sbb tak dapat nak define skop utk projek master... he he cam sasterawan negara lak. So, aku share jelah ngan korang...

Waktu begini..
Dikala arahku kelam,
Timur, utara, selatan, barat,
Tak nampak cahaya..

Apa yang aku tunggu?
Pendeta pembawa suluh?
Takkan kemana kalau
Selalu dipimpin
Seharusnya kena memimpin..

Usah ditunggu mega senja
Dikala sinar subuh,
Detik umpama mengesot
Meresahkan hati..
Langkahlah umpama Sang Perwira,
Gagah, utuh, teguh..
Nanti kau lihat
Senja menghambat waktu..


(Asma H 8/4/03 10:11 pm H12/004)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...