Thursday, September 30, 2004

# awan putih #
260804 ptg kat opis...

Aku suka tgk langit. Suka tgk langit mungkin sbb awan putih. Suka awan putih mungkin sbb wonder cenggana awan tu sebenarnya. Aku tgk awan tak ubah cam 'gulalei' (panggilan org kg aku utk gula kapas), cam gebu2 gitu cuma kaler je tak sama. Kata cikgu awan tu wap air je...tak nampak cam air pun.. Dulu masa kecik2 selalu berangan nak naik kapal terbang then nak bukak tingkap dia (masa tu imagine tingkap kapal terbang cam tingkap bas hehe) pastu nak pegang awan tuh.. huh fantasi sungguh! Bila dah sekolah baru tau impian cam tu tak mungkin tapi sampai sekarang pun masih suka duk perati awan.

Agaknya manusia memang cam tu kut, walaupun tau sesuatu tu tak mungkin tp benda tu yg kita duk nak nak jugak. Tapi kalau sesuatu benda tu kita leh dapat ngan mudah jarang kita nak appreciate. Tak bagus kan? Ntah2 benda kita harapkan tu.. bila kita dapat baru kita tahu tak sebagus mana pun kan kan.. :). Oleh itu kalau kita tak dapat apa yg kita impikan, inginkan atau kita kekurangan sesuatu jangan lah sedih sbb Allah tu adil-mungkin apa yg kita impikan, inginkan bukan yg terbaik utk kita, walaupun kita kekurangan sesuatu mungkin kita ada kelebihan yg kita sendiri pun masih belum nampak he he. So, tak yah lah susah hati untuk hidup yg sekejap je kat dunia nih!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...