Thursday, August 19, 2004

# kisah 6 : Klinik oh klinik #
-090804, 17:35

korang mesti pelik kan... naper tetiba lompat ke kisah 6 tanpa menyudahkan kisah 4 dan 5. kisah 4 dan 5 tu ada tapi dalam kepala aku, tunggu masa yg sesuai untuk di 'finish'kan (he he, semalam akhirnya aku menyudahkan jugak!).

Ari ni memang nak meluahkan rasa tak puas hati kat diri sendiri je he he. Sepanjang setahun 4 bulan aku bergelar PSM kat USM nie.. dah 3 sistem klinik terlibat, yang latest e-klinik version 4. Kalau sistem2 sebelum nie berperanan sebagai 'tulang belakang' - tukang buat sistem je kali ni tetiba je bos bagi mandat besar - jadi ketua projek. Sebelum ni nampak ketua projek tu cam best je, leh suruh staf lain buat tu, buat nie, report tu, report ni, bila meeting tanya progress je... tapi bila terkena batang hidung sendiri, baru tau langit tinggi ke rendah.
Jadi ketua projek ni bukan setakat suruh staf lain buat tu, buat nie, report tu, report ni.. structure table nak kena pk, design baru nak kena pk, timeline nak kena pk, agihan kerja nak kena pk, nak kena ada skill empowering people, documentation lagi, everything nak kena handle looo.. everything psl system tu pun nak kena tau (lebih2 lagi sistem yg dah sedia ada..nak upgrade.. lagi haru.. dibuat nya sistem baru lg worse pd yg sedia ada, sapa yg mau jwb tuh? 'akakkkk jugak!!!')

Apa2 pun aku harap sangat projek ni berjaya disiapkan mengikut timeline. Harap dapat ambil seberapa banyak pengalaman semasa handle projek ni, semoga di masa depan aku yakin sikit utk handle projek2 lain. Kasma Chan, Yareba Dekiru. Shingotu Ganbatte Kudasai!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...