Saturday, June 26, 2004

:: akauntabiliti ::

Esok kena pergi USM kelantan. Kalau selamat sampai, nilah kali pertama meninggalkan kesan tapak kasut kat universiti doktor2 nie..heh!

2 3 minggu kebelakangan ni, sibuk benar! Bukan main2 punya sibuk..
student lama dan baru IPS register through web,
sistem klinik panel pun nak guna bila bukak sem,
exam perkhidmatan pun terketar2 menjawab,
tadi exam induksi tak taulah apa citer..tapi rasa nya lps kut!
cadang nak balik kg sat lps training user kat kelantan..
tp cam tak best biar raz n abg mazli je yg standby utk sistem klinik panel, emmm rasa2 nya tunda lagi rancangan balik kg nie.. hish!!

pada saat dan ketika aku taip benda alah blog nie, aku tgh print user manual yg nak bawak esok! mengantuk jgn ckp laa.. petang tadi masa discuss ngan abg mazli pun dah lalok2 tahap agung!

malam ni sebenarnya janji ngan raz nak tgk malam bakat.. sekali abg mazli minta tunggu print manual daaa.. dah berangan nak bg dia je print hehe! Sorri lah raz... selamat lah ko n du n tet nonton kat dewan..

akhirnya siap jugak print memerint manual nih..
so angkat kaki dululah.. kena balik basuh kain nie..
bye bye..akum!

*akauntabiliti ialah amanah yang dipertanggungjawabkan kepada seorang pegawai kerajaan dalam menghasilkan perkhidmatan yang cemerlang. (hehe soalan exm induksi nih... peh!!!)

Friday, June 11, 2004

# hujan di hati.. #

Manusia. makhluk yg dijadikan tuhan pelbagai. pelbagai ragam. pelbagai kerenah. pelbagai perangai. pelbagai tujuan. pelbagai rupa. memang byk pelbagai.. namun yg penting akal dan hati. akal yg mampu membezakan baik dan buruk, salah atau benar, wajar atau tidak. hati yang boleh berkongsi kegembiraan, sedih, sayang, kasih, marah...

manusia-manusia ini lah yg berada di sekeliling kita. yg mencorakkan kehidupan kita. yg mewarnai kehidupan kita. dan manusia2 ini lah ada yg bernama kawan, ada bernama lawan.
kawan yg baik akan menjadi yg terbaik utk kita, maka kita juga sepatutnya menjadi yg terbaik utk kawan kita.

namun semalam aku telah menjadi seorg penjahat dlm kamus seorg kawan. mungkin org jahat ini telah hancur luluh kan hati seorg kawan..well, walaupun bukan kawan yg baik aku masih seorg yg bernama 'kawan'. perkara yg paling aku elak adalah menyakiti hati org lain, rela lagi sakit hati sendiri daripda menyakiti hati org lain. namun semalam apa yg aku lakukan adalah menyakiti hati org lain + menyakiti hati sendiri. rela dlm terpaksa? mungkin ini jln terakhir yg aku ada.. namun sesungguh aku sedang menangis didalam hati.....

Tuesday, June 08, 2004

# Masterpiece #

A simple touch of your hand,
And everything is right.
The gentle way you look at me,
When we kiss goodnight.
You've given me the freedom no other love has known
And now I thank you girl , thank you girl

The countless ways you've touched my heart
Is more than I can say
The beauty that you've shown to me
takes my breath away
A picture perfect painting, that's what our love is
And yes I need you so, and now I know

ooooh
I've found a masterpiece in you
a work of art it's true
And I treasure you my love
ooooh
I've found a masterpiece in you
a work of art it's true
And I treasure you

Sometimes I wonder what I'd be
Had I not found you
A least and lonely soul this world
could show me nothing new

But now my life's a canvas
painted with your love
And it will always be
And now I see

The two of us together
Through time will never pass
This fairy tale we shared
is real inside our hearts
let it be forever
never let it end
this promise I do make
Heaven is ours to take

When I'm lost and insecure
you build me up and make me sure
that everything will be alright
My love

This fairy tale we're sharing
is real inside our hearts
Let it be forever
never let it end

p/s: remembering old days..MAJUSCOKT miss u, heh!!!

Monday, June 07, 2004

# Everytime #

Come notice me
And take my hand
So why are we
Strangers when
Our love is strong
Why carry on without me?

And everytime I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, it's haunting me
I guess I need you baby

I make believe
That you are here
It's the only way
I see clear
What have I done
You seem to move on easy

And everytime I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, you're haunting me
I guess I need you baby

I may have made it rain
Please forgive me
My weakness caused you pain
And this song is my sorry

Ohhhh

At night I pray
That soon your face
Will fade away

And everytime I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, you're haunting me
I guess I need you baby

After all...
After all...

p/s: nice song... ada ala2 music box.. :)

Friday, June 04, 2004

# c.i.n.t.a #

Pagi yang cantik. Tetap cantik walaupun mendung.

Hari ni ke opis seorg. Bukan nya gaduh ngan Du n Terk. Tapi urusan di kg masing2 lagi penting dari menemani aku ke opis pd pagi ini. Heh! Tahniah utk Du yg bakal menjadi tunang orang pada 06062004. Semoga jodoh berkekalan dunia akhirat. Yang, ko dah masuk 1 stage lagi..tp yg tak syoknya, ko melangkah bendul2 yg ada :P..

Hari ni terpanggil utk menulis sesuatu tentang c.i.n.ta.. walaupun topik yg lapuk tetap juga ingin coretkan something di sini. Ada apa dengan CINTA? :)- macam2 pun adaaaaaa...
he he.

intepretasi cinta pada aku adalah "anda akan berada di dalam salah satu antara 2 keadaan ini- termotivated+angau+bahagia giler atau tak de semangat+sedih sokmo+kesunyian". Mana2 pun korang akan berada korang patut bersyukur sbb korang pernah rasa apa yg dikatakan CINTA.

salah siapa kalau org menyatakan rasa cinta nya kepada kita namun kita tak mampu utk menyambut rasa cinta itu. salah siapa kalau kita 'jatuh' cinta kepada orang yang tiada rasa yg sama pada kita. salah siapa?.... Tak de sapa2 yg salah sebenarnya. sbb perasaan adalah suatu yg sgt subjektif. Ia boleh jadi benar pada seseorg namun salah pd org yg lain. Jadi apa yg kita boleh lakukan ialah.. berbahagia lah dengan hidup krn hidup ni pendek sahaja.. :). Kata Shah Rukh Khan "cinta tidak semestinya bersatu" maknanya ramailah insan2 yg kecewa di muka bumi ini, he he.

Dan untuk korang2 yg baca blog aku nie..
pada pagi yg berbahagia ini aku ingin menyatakan
"SARANG HYEO!!!!.." --> tak fhm?..belajar ngan Farah!

# Warisan #

Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...