Tuesday, April 06, 2004

# Hati #

Org putih panggil heart. pak arab kata kolbun..
kekadang pelik, segumpal daging yg kecil dlm bdn kita ni leh tentukan gaya kehidupan kita untuk satu2 hari... payah oo nak jaga.. tak de kawalan..kalau cam suis lampu yg leh on off tu lain citer aa..

tapi lagi payah kalau nak jaga hati org lain.teramatlaaaa payahnya. Kita nak jaga hati org, kekadang hati sendiri pun tak terjaga. bak kata Bae Jong Yun pada Ujin dalam winter sonata "kita nak jaga hati org sekeliling kita, tapi yg teruk hati sendiri plg sakit" he he lebih kuranglaa makna dia. Kita pk apa yg kita buat tu terbaik utk seme org, tapi lain pulak pd pikiran org lain. nak buat camner, lain org lain pemikiran nya.. kekadang rasa cam malas je nak ambik port tp tak leh jugak kan.. sbb kekadang org sekeliling tu adalah org2 yg kita syg dan mereka ni cam cermin kita, ada side mirror,cermin depan, cermin belakang seme pun penting. cam naik kereta laaa.. kalau tak de mana2 cermin tu.. leh tak selamat , tak sempat nak sampai kat destinasi.. tapi kalau naik kete ada kawasan yg tak nampak dlm cermin.. org panggil blind spot :P he he.

mmm esok ada induksi.. 2 minggu.. maknanya lama lah blog ni tak diupdate.. takpe.. balik induksi karang citer2 lagi.. mana tau ada kisah menarik kan..? bye akum.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...