Monday, April 19, 2004

# catatan utk oly #

Yiko? naper tetiba jadi Yiko nie?
bila pulak gi tukar kad pengenalan.. he he
hik hik hek hek kuih kuih koh koh...
# catatan 190404, DPU#

Kekadang apa yg berlaku tak menjadi seperti yang dirancang.

Kekadang apa yg kita harap, susah kita nak dapat.

dan kekadang juga.. sesuatu yg tak dijangka akan berlaku....

"heh! Dia tegur jugak aku akhirnya!!!! ^_^"
~Kasma! semua slide masuk website kan?!! --> keluuuuu.. :P

"Coklat2 induksi yg bergelimpangan" --> dah lama tak de perasaan ter'motivated' heh!
# catatan 170404 #

masa ko memula nak ambik master dulu..
ko dah tekad.. apa jadi jadilah..
org lain leh ambik ko mesti leh ambik..

so dengan nekad yg ada ko dah harungi almost 2 year..
naper bila utk seminggu je lagi.. ko dah patah semangat..
1 minggu je lagi..
kata org.. hidup kat dunia nie..
pandai2 lah jaga diri..
masalah nya aku tak pandai..
tak genius cam org lain
projek master aku ni kalau kat tgn org lain mungkin dah lama siap dah..
kalau pun diorg tak siapkan sendiri.. diorg upah -outsource..
tapi aku ni lurus... tak berani nak buat kije2 cam tu..
pastu bdn sendiri sakit.. hati sendiri sakit..
tapi cam2 mana pun buat sendiri puas hati sendiri, tau keupayaan sendiri
teruk camner pun agent aku..
at least aku yg buat..

so.. ari ni aku nak rangka balik projek2 aku nie..
apa result yg aku nak tunjuk
apa sql query yg aku nak buat
database kena backup-restore
apa yg nak kena ada dlm report..
nak prepare apa aku nak kelentong masa present..

mak, ayah, tok guru, cikgu, Dr, Prof.. halalkan ilmu untuk anak murid ini..
amin..

Sunday, April 11, 2004

# A Shoulder To Cry On #

aku pernah dengar citer.. yg beban ni.. makin lama kita bawak, makin bertambah berat beban tu..
bak kata en Zulham macam bawak "suku sakat buterk" atas bahu.. kalau boleh lepaskan ia, lepaskan lah...
tapi masalah nya tak leh lepaskan.. sbb apa2 hal pun aku jugak yg kena tanggung sendiri..

dah byk kali aku cuba transform 'beban' ni kepada 'tanggungjawab' tapi tak berjaya jugak.. kalau berjaya pun sekejap je.. heh! Dulu masa sem 2 thn 1 aku pernah berjaya tukarkan satu 'beban' kepada 'tanggungjawab' walaupun pd saat2 terakhir and hasilnya memang besssssssst... aku berharap sgt 'beban' ni pun aku boleh tukarkan kepada 'tanggungjawab',plzzzzzz. Ada sorang member tu ckp

"ala kawannnnn... dah nak habis kan? U all out je dulu then nanti dah habis.. dah boleh relaks..."

dah byk kali aku sematkan dlm kepala aku cam tu.. tp saat2 kritikal cam ni lah..dia mai blank laa, malas tahap agung laa, nak relaks2 je laaa................................ and sometime aku rasa aku nak luahkan kat org yg fhm apa yg aku rasa even tak leh tolong pun just dengar pun dah oklah.. tapi tak ramai org fhm budak komputer (melainkan org komputer jugak... :P) but suddenly I realize that 'tempat org' yg selalu jadi tempat aku luahkan perasaan dah kosong... dah tak de sapa2 kat situ... sedis kan?

@nak ckp ngan mak ayah kan.. diorg risau lebih2 pulak... lain citer pulak jadinya

@nak call k ha line maxis kat rumah dia cam biskut "sekejap ada, sekejap tak de"..ckp pun bunyi cam org gagap je

@en nik? mmmm tak payah laaa..sejak2 dia jadi tunang org ni..aku pun dah hilang rasa nak call dia he he

@tupperware? tak yah laaa.. seblm jadi tupperware dulu pun dia tak leh membantu sgt..apa tah lagi lps jadi tupperware nie.. (aku ngan dia ni ada masalah komunikasi sebenarnya :P)

sooo.. lagu utk ari ni ialah:

A Shoulder To Cry On - Tommy page

Life is full of lots of up and downs
But the distance feels further
When it’s headed for the ground
And there’s nothing more painful
Then to let your feelings take
you down

It"’"s so hard to know
The way you feel inside
When there"’"s many thoughts
And feelings that you hide
But you might feel better
If you let me walk with you
By your side

Chorus:

And when you need
A shoulder to cry on
When you need
A friend to rely on
When the whole world is gone
You won’t be alone
I’ll be there
I’ll be your shoulder to cry on
I’ll be there
I’ll be your friend to rely on
When the whole world’s gone
You won’t be alone ’cause I’ll be there

All of the times
When everything is wrong
And your feeling like
There’s no use going on
You can’t give it up
I’ll help you work it out
And carry on

Side by side
With you till the end
I’ll always be the one
A Shoulder To Cry On Continued

To firmly hold your hand
No matter what is said or done
Our love will always continue on

Chorus:

Everyone needs a shoulder to cry on
Everyone needs a friend to rely on
When the whole world’s gone’ you won’t be alone
’Cause I’ll be there
I’ll be your shoulder to cry on
I’ll be there
I’ll be the one to rely one
When the whole world’s gone’ you wont be alone
’Cause I’ll be there
And when the whole world is gone
You’ll always have my shoulder to cry on





Saturday, April 10, 2004

# karaoke #

Cam best lak lagu ni bila dengar acap kali.. :)

Cerita Asmara – Fazley

Tiada lagi nada berlagu
Tiada lagi senyum bibirmu
Tiada lagi syair yang indah
Oh kasih

Rintik hujan jatuh ke bumi
menitis rembunan memori
Disinilah kita bertemu
Berjanji

Korus 1:

Cerita yang lalu itu
Cerita engkau dan aku
Hanyalah igauan yang lara

Cerita berbalut sepi
Mengusik jiwa meronta
Cerita yang punah akhirnya

Suria takkan bersinar lagi
Gerhana menghantui kini
Langit pun terpaku merintih
Oh Kasih

Ohh...uhhh

(Ulang Korus 1)

Korus 2
Ceritakan kepada semua
Aku kau anggap berdosa
Cerita asmara yang musnah

Renung wajahku oh kekasih
Sebelum ku berlalu pergi
Percitaan kita
Tinggallah akhirnya

Ulang Korus 1

Tuesday, April 06, 2004

# Hati #

Org putih panggil heart. pak arab kata kolbun..
kekadang pelik, segumpal daging yg kecil dlm bdn kita ni leh tentukan gaya kehidupan kita untuk satu2 hari... payah oo nak jaga.. tak de kawalan..kalau cam suis lampu yg leh on off tu lain citer aa..

tapi lagi payah kalau nak jaga hati org lain.teramatlaaaa payahnya. Kita nak jaga hati org, kekadang hati sendiri pun tak terjaga. bak kata Bae Jong Yun pada Ujin dalam winter sonata "kita nak jaga hati org sekeliling kita, tapi yg teruk hati sendiri plg sakit" he he lebih kuranglaa makna dia. Kita pk apa yg kita buat tu terbaik utk seme org, tapi lain pulak pd pikiran org lain. nak buat camner, lain org lain pemikiran nya.. kekadang rasa cam malas je nak ambik port tp tak leh jugak kan.. sbb kekadang org sekeliling tu adalah org2 yg kita syg dan mereka ni cam cermin kita, ada side mirror,cermin depan, cermin belakang seme pun penting. cam naik kereta laaa.. kalau tak de mana2 cermin tu.. leh tak selamat , tak sempat nak sampai kat destinasi.. tapi kalau naik kete ada kawasan yg tak nampak dlm cermin.. org panggil blind spot :P he he.

mmm esok ada induksi.. 2 minggu.. maknanya lama lah blog ni tak diupdate.. takpe.. balik induksi karang citer2 lagi.. mana tau ada kisah menarik kan..? bye akum.

Sunday, April 04, 2004

#Agent o Agent..#

Tak taulah nak ckp apa.. tapi benda alah agent ni menyebabkan tidur aku tak lena sepanjang semester nie..
kalau cam Agent Smith dlm Matrix tu ok gaklah, leh muncul sini then hilang pastu muncul sana lak.. ni idak.. aku jugak kena program..suruh pi sana pi sini..kalau mendengar kata tak pe.. ni bangang..disuruh pergi, pergi tapi tak tau mana dia pergi.. benyong betul.. diakah yang benyong atau aku????!!! (sendiri mau jawab daaa...)

kata en nik komputer ni bodoh..sbb seme pun nak tunggu kita yang suruh tapi pesal bila kod tak run kita duk menyalahkan benda alah yg bodoh ni? sapa sebenarnya yg bodoh????? :P

dipetang ahad yg sepatutnya aku duk lepak2 kat depan tv, terpaksa aku 'bertarung' ngan agent ni kat opis.. bukan tak de lab..tapi tak de feel nak buat projek kat sana.. buterk khusuk giler.. sampai aku pun dah sakit kepala daa.. nak tunggu dia sound ajak pi mkn je.. aku dah aim dah.. nasi daging merah kat sunny.. yum yum..

oklah.. baik aku dulu yg sound dia.. dah lebih limit mkn mlm nie.. :P

bye akum..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...